Cum să scapi de SMS SPAM-ul de la Vodafone?

Soluţia e foarte simplă. Apelezi numărul gratuit *576 şi urmezi instrucţiunile.

În principiu apeşi tasta 1 pentru limba română, iar apoi apeşi de 4 ori tasta 2 pentru a declara că nu doreşti să primeşti deloc materiale sau sms-uri cu caracter comercial.

Soluţie găsită la George Buhnici pe site.

Securitate WEB: Cum să îţi protejezi conturile de FTP

Un lucru des neglijat de webmasteri este clientul de FTP folosit la transferul de fisiere. Un client de ftp bun te poate scuti de neplăcerile cauzate de anumiţi viruşi pe când un client prost te transformă în victimă sigură.

Recomandările mele în această privinţă ar fi:

  • încercaţi să folosiţi pe cât posibili protocolul sftp:// (informaţiile sunt criptate şi nimeni nu vă poate “spiona”)
  • schimbaţi-vă parola de la contul de ftp periodic
  • folosiţi un client ftp avansat (recomand cu încredere FileZilla Client)

Din fericire majoritatea nu au întâmpinat până acum probleme de securitate din cauza asta. Eu, şi alte cunoştinţe, am fost victima unui astfel de atac, care se manifesta prin modificare tutor fişierelor php de pe server care conţineau în nume main sau index şi adăugarea de cod aiurea (iframe-uri ascunse care încărcau site-uri virusate).

Lucrurile se petreceau în felul următor. Eu mă conectam la la ftp folosind Total Commander, cineva din reţea avea un virus care monitoriza traficul şi fura conturile de ftp. După ce fura datele de autentificare pe ftp, se conecta la server şi începea să caute fişierele php în care introducea codul maliţios.

De atunci eu nu mai folosesc Total Commander pentru ftp şi îmi schimb parola de ftp periodic.

Probabil vă întrebaţi de ce dau vina pe TotalCommander, ei bine, pentru că virusul de manifesta numai după ce mă conectam cu TotalCommander (da, am fost virusat de mai multe ori la rând până să îmi dau seama cum pot să ma protejez).

Dacă aţi fost cumva victima unui astfel de atac, am postat mai de mult un script care poate căuta fişierele infectate pe ftp.

De ziua mea…

Am început să sărbătoresc din primul minut al zilei.

Am fost întâmpinat cu o felicitare din partea trilulilu.ro.

Am primit: un portofel (super cool şi de care chiar aveam nevoie);  o cutie de Bounty (porţia mea de zahăr din fiecare zi); un mini-elicopter cu telecomandă (yu-pee!!!);  un mouse; un ceas de perete super fain; o cască de viking (cu care ne-am tras toţi în poză); o cutie de Raffaello; o ţigară; un comentariu spam şi multe alte chestii.

Statistic vorbind, am fost felicitat telefonic de 15 persoane si am mai primit inca vreo 4 sms-uri (ce să faci, acum au toţi minute). Am mai primit 7 felicitări sub formă de instant message şi incă 4 mesaje pe înaltu’ 5. Am mai fost onorat de urările prezente în statusul Y!M la 7 persoane.  Numărul celor care m-au felicitat face-to-face depăşeste 32, deci un total peste  69 ori (adică vârsta împlinită ori 3).

Am băut de la 21:45 până pe la 3 dimineaţa.

Am fost urecheat doar de o singură persoană (yes!!! anul ăsta nu mi se mai lungesc urechile).

Concluzia: a fost SUPER!!! Abia aştept 7 octombrie anul viitor.

Vă mulţumesc, bă!!!