De acord cu Cheloo

Nu ştiu ce fac cei de la ACRR (ceva asociaţie de apărare a ţiganilor rromilor), dar se pare că s-au simţit lezaţi de mesajul de pe tricoul lui Cheloo din videclipul piesei “Plec departe”.

Dacă CNA-ul decide să interzică videoclipul, sau dacă o să cenzureaze scrisul de pe tricoul lui Cheloo, mă declar oficial scârbit de ţara în care trăiesc şi pentru care mă chinui să plătesc taxe şi impozite.

Mai multe detalii pe tema asta găsiţi la Alexandru Negrea pe blog, şi la ştirile ProTV (de unde am luat şi interviul de mai jos).

PS: sunt curios cât le-a luat să descifreze ce scrie pe tricoul lui Cheloo. Eu când am văzut clipul prima oară am încercat să desluşesc ce scrie pe tricoul lui, şi deşi eram curios nu am reuşit.

Bitdefender big fail (Trojan.FakeAlert.5)

Pentru cei care nu au aflat încă, Bitdefender a scos aseară un update care a afectat toate calculatoarele ce foloseau Windows pe 64 de biţi (atât Vista, cât şi Win7). Concret, după update Bitdefender recunoştea orice executabil sau fişier .dll ca fiind infestat (eroare numită false positive).

Astfel de erori sunt des întîlnite la mai toate programele antivirus, însă la Bitdefender au avut efecte de proporţii. Te aştepţi ca un false positive să îţi găsească două-trei fişiere infectate, însă Bitdefender a reuşit să detecteze şi să mute în carantină fişiere importante de sistem, fără de care Windows-ul să nu mai pornească. Au reuşit performanţa de a detecta inclusiv dll-urile si celălalte executabile Bitdefender ca fiind viruşi şi le-a mutat în carantină.

Daunele create sunt inimaginabile pentru un program de talia Bitdefender. După ce sistemul a făcut update-ul, toate fişierele executate se mută în carantină (ca fiind infectate cu Trojan.FakeAlert.5). Majoritatea au tendinţa să dea un restart când calculatorul încetează să mai meargă. După restart însă windows-ul nu o să mai pornească (fişierele necesare la pornirea windows-ului sunt în carantină).

Continue reading “Bitdefender big fail (Trojan.FakeAlert.5)”