Cum să nu îţi tratezi clienţi (bussines model: edomenii.ro)

Dacă eşti companie de hosting, şi îţi pică cumva unul din servere, paşii sunt următori:

  1. Închizi live support-ul (chat-ul), ce contează că unii şi-au mutat site-urile la tine din cauza feedback-ului rapid pe partea de support….
  2. Pui pe pagina de contact un număr de telefon, împarţi acelaşi număr pentru 2 servicii diferite (cost reduction). Iar clientul după ce apasă tasta 2 (servicii hosting), poate lăsa un mesaj înregistrat după semnalul sonor (ce ce oare nu şi-au pus şi adresa de corespondenţă, cred că primeau mai repede mesajele)

Asta pe lângă tehnicile deja clasice, cu 1000 de site-uri pe un shared hosting, sau cu 100 de site-uri pe un server cu conturi de reseller, care pică din cauza DDOS-ului. Pe site scrie că fiecare cont primeşte un IP dedicat, dar totuşi la un atact DDOS nu se poate afla care din conturi / site-uri este atacat. Să fie oare IP-ul ăla dedicat serverului în sine, şi nu fiecărui cont de reseller?

Cu alte cuvinte, ştie cineva vreun hosting provider cu pachet de reseller la preţuri ok? Datacenterele trebuie să fie neapărat în România.

UPDATE: după jumate de zi de pauză, site-ul e din nou up, dar cu baza de date ceva mai veche, nu ştiu exact cât de veche, dar e cert faptul că are mai mult de 12 ore vechime (am pierdut câteva posturi din cauza asta)…