Jocurile olimpice speciale

Primită pe mail, nu am reușit să identific sursa:

Suntem în direct de la Jocurile Olimpice speciale. La aceste Jocuri Olimpice lipsește orice control doping. Da, da, sportivii NU sunt testați pentru doping. Deci …

  • 27 metri a sărit atletul finlandez. Un rezultat foarte, foarte bun pentru un şahist.
  • Treisprezece morți şi șaisprezece răniţi. Acesta este rezultatul unei aruncări excepționale la curling.
  • Numai ce a avut loc o săritură cu prăjină. Spectatorii aşteaptă cu nerăbdare când oare va ateriza sportivul.
  • Aruncătorii de sulița ne-au bucurat în mod deosebit astăzi. Rezultatul – doua Boeing-uri doborâte … şi un săritor cu prăjina.
  • Gimnasta chineza se rotește de trei ore la bara …
  • Comitetul de Organizare a decis, în scopuri de securitate, să amâne concursul de aruncat ciocanul.
  • La maraton, tradiţional, a câștigat alergătorul din Kenya. El este singurul care a fugit până in Kenya.
  • tocmai a devenit cunoscut faptul că a dispărut Comitetul de Organizare. Pe stadion își fac apariția aruncătorii de ciocan.
  • Ciclistul canadian, în grabă, a uitat sa-și ia bicicleta … dar acest lucru nu-l împiedică să ajungă primul la linia de sosire!
  • Între timp, gimnasta din China continuă să se rotească la bara…
  • Aruncătorul de ciocan face o aruncare şi…se pare ca gimnasta chineza și-a terminat exercițiul.

 

Suntem în direct de la Jocurile Olimpice speciale. La aceste Jocuri Olimpice lipsește orice control doping. Da, da, sportivii NU sunt testați pentru doping. Deci …

– 27 metri a sărit atletul finlandez. Un rezultat foarte, foar
te bun pentru un şahist.
– Treisprezece morți şi șaisprezece răniţi. Acesta este rezultatul unei aruncări excepționale la curling.
– Numai ce a avut loc o săritură cu prăjină. Spectatorii aşteaptă cu nerăbdare când oare va ateriza sportivul.
– Aruncătorii de sulița ne-au bucurat în mod deosebit astăzi. Rezultatul – doua Boeing-uri doborâte … şi un săritor cu prăjina.
-Gimnasta chineza se rotește de trei ore la bara …
– Comitetul de Organizare a decis, în scopuri de securitate, să amâne concursul de aruncat ciocanul.
– La maraton, tradiţional, a câștigat alergătorul din Kenya. El este singurul care a fugit până in Kenya.
– tocmai a devenit cunoscut faptul că a dispărut Comitetul de Organizare. Pe stadion își fac apariția aruncătorii de ciocan.
– Ciclistul canadian, în grabă, a uitat sa-și ia bicicleta … dar acest lucru nu-l împiedică să ajungă primul la linia de sosire!
– Între timp, gimnasta din China continuă să se rotească la bara…
– Aruncătorul de ciocan face o aruncare şi…se pare ca gimnasta chineza și-a terminat exercițiul.

Dacă impozitele sunt mari, măcar combustibil ieftin să găsim…

Zile trecute am dat de o știre optimistă. Cică niște cercetători britanici au reușit să producă benzină artificială pe bază de hidrogen. O soluție mult mai bună decât mașinile electrice care, zic eu, se lovesc de două obstacole majore. Pe deoparte sunt în contradictoriu cu interesele economice ale “petroliștilor” și mai e bariera tehnologică (problema acumulatorilor mai buni, creșterea randamentului etc).

Soluția cu benzina artificială are mult mai multe șanse “să prindă”, deoarece, nu aduce modificări (cel puțin nu majore) la motor. Asta îmi aduce aminte alternativa GPL, care de câțiva ani e deja arhicunoscută și întâlnită și la noi sau de biodiesel.

Eu sunt convins că înainte să trecem la mașini electrice, o să trecem printr-o etapă intermediară, cea în care folosim alternative la combustibili bazați pe petrol.

Până acum avem GPL-ul care e deja o tehnologie cu vechime (anul trecut GPL-ul fiind plasat pe locul 3 în clasamentul mondial ai celor mai folosiți combustibili).

Mai avem biodieselul care poate fi folosit ca alternativă la motorină (necesită doar niște modificări mici și ieftine la motor). Biodiesel poate fi considerat inclusiv uleiul de bucătărie, care e deja folosit la motoarele generatoarelor de curent (unele cabane adoptă această soluție pentru că prețul litrului de ulei mai puțin de jumate din cel de motorină și scade atunci când cumperi în cantități mari).

Sper ca în viitorul apropriat să apară și la noi mai mulți cu mașinile modificate astfel încât să meargă cu biodiesel, și de ce nu, să-mi modific și eu mașina astfel încât să merg cu ulei de gătit în loc de motorină 🙂