Scapă de eroarea: Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: “pixmap”

Folosesc des SSH -X să deschid aplicații de pe comp pe laptop, și obișnuiesc să deschid firefox-ul și komodo editor din linia de comandă. Primeam eroarea din titlu destul de des, și îmi făcea terminalul să arate foarte aiurea.

Se pare că cea mai simplă metodă de a scăpa de eroare este:

sudo apt-get install gtk2-engines-pixbuf

Soluție găsită aici.

DJ Project & Adela, wtf?

Ieri se pare că s-a lansat o nouă piesă DJ Project, colaborare cu Adela Popescu (da, tipa aia din telenovele). Nu înțeleg rostul piesei respective, și nici nu pot să estimez succes-ul pe care o să-l aibe. După BUG Mafia, se pare că era și rândul lor să o dea pe telenovele.

Trupa asta mi se pare super dubioasă de câțiva ani deja, și nu văd ce mai caută prin show-biz-ul românesc. Negativele de la DJ Project sunt foarte asemănătoare cu cele din 2006. Dacă asculți Privirea Ta și piesa de mai jos, n-ai zice că cei 6 ani distanță au produs mare evoluție în stilul lor muzical. De fapt, ca exercițiu de memorie, știe cineva alt titlu de piesă de la ei? (Mie toate mi se par la fel, nu le pot deosebi, și Privirea ta am găsit-o în lista de single-uri de pe wikipedia). Plus de asta au schimbat deja o grămadă de artiste, spune multe despre cei doi…

Mai jos, aveți un Privirea ta actualizat, cu versuri de telenovele și ușoare influențe dubstep:

Primul Fum (coord. Andra Matzal)

Tocmai am terminat de citit cartea din titlu. O colecție de 28 de texte, scrise de diverse persoane (mai mult sau mai puțin cunoscute). Texte destul de variate, și pentru toate gusturile. Mi-a plăcut foarte mult cel scris de Dan Stanciu, însă aș mai putea nota și pe Vasile Ernu, Miron Ghiu și Vera Ion.

Citez din textul scris de Dan Stanciu, care m-a amuzat cel mai mult:

(…) tata Thorvard și-a scos creanga dreaptă afară, a foșnit odată din frunze și bum.! – toți criminalii butelii au sărit în aer. Mai puțin Doctorul Mengele, care a sărit în pământ, unde a fost devorat de niște râme sovietice antrenate la Moscova pentru misiuni de anihilare prin înghițire (sau print împroșcare cu sirop de tuse asfixiat) a a corifeilor celor de-al III-lea Reich. (…)

Theme update

M-am hotărât că ar fi timpul să mai re-împrospătez aspectul blogului. Am ales o temă “cool” și am bibilit vreo 2-3 ore pe la ea.

De asemenea, am restructurat categoriile, am redus foarte mult numărul lor, și acum sunt mult mai ok repartizate posturile (înainte aveam 2-3 posturi în unele categorii).

De asemenea, am adăugat tag-uri la toate posturile, pe tema veche nu se afișau, și le-am ignorat. Am mai șters vreo 2-3 posturi (nu mai mergeau linkurile) și am mai schimbat codul embed pe unde a fost nevoie.

Sper să fie totul ok. Dacă descoperiți ceva, aruncați un comentariu aici.

PS: Apreciez orice sugestie în legătură cu blogul sau legată de bere 🙂

Mercedes Sprinter Custom Limousine

Un Sprinter mai special. Mie îmi place super mult ideea, și cred că ar fi o mașină ideală pentru drumuri lungi. Mă distrează în schimb ce zic și alții:

  • The back looks like the inside of glen quagmires house
  • I guess this can work as a rich man’s rapist van
  • It could be a ultimate FUCKBUS
  • This buss screams “we can have sex back here”

Drupal 7 responsive design

Dacă tot este un trend în ultima vreme, m-am gândit că ar fi util să posteze două teme de Drupal care oferă suport pentru ‘responsive design’:

1. Omega

  • Oferă două teme de bază. Una xhtml și una HTML5
  • suportă grid960 cu 12, 16 sau 24 de coloane
  • zone configurabile din admin panel
  • integrare cu Delta pentru a crea layout-uri diferite pentru anumite zone ale site-ului

2. Artica

  • Este mai performantă decât Omega (care se laudă și ea ca fiind performantă).
  • Vine cu Tundra care include câte lucruri extra: typography, jQuery slideshow, DropDown menus, Full screen wallpaper. Poți să folosești oricare din teme ca sub-temă când începi (depinde dacă vrei să ai sau nu feature-urile de Tundra incluse sau nu)
  • Suport pentru CSS3.
  • CSS reset

3. AdaptiveTheme

  • Suport pentru desktop, telefoane și tablete
  • HTML5, RDFa, ARIA Roles & super clean markup
  • Se lucrează intens la o temă bazată pe AdaptiveTheme pentru Commerce (la ora actuală RC2)

De citit: