Poker Game

Texas-Holdem

După cum știti dintr-un post mai vechi, m-am decis să-mi dezvolt puțin abilitățile de game developer și să încerc să implementez câteva jocuri micuțe ca exercițiu de programare și să mă având puțin în afara tehnicilor arhicunoscute din programarea de zi cu zi din cadrul job-ului.

După ce mi-au trebuit câteva zile să învâț lucruri noi despre JavaScript și să implementez o versiune de Tetris, am început să mă gândesc la un joc care să necesite AI. Deși planul era să implementez Snake sau Escape, m-am apucat să studiez mai mult algoritmii despre Poker.

Am plecat cu ideea greșită că nu o să fie foarte complex, dar ca de obicei m-am înșelat. După ce am citit câteva articole mi-am dat seama că sunt multe probleme care trebuiesc rezolvate de AI-ul pentru poker, asta pe lângă aplicația de joc în sine (structuri pentru memorarea datelor, implementarea mesei de joc cu toate interacțiunile necesare, etc…)

Lista cu situațiile importante care trebuiesc rezolvate de un AI de poker am găsit-o deja într-un articol, și m-am gândit că ar fi interesant să fac o trecere în revistă (pentru cei care credeau că e simplu – la fel ca mine). Regulile se referă la Texas Hold’em, însă cu mici modificări cred că se poate aplica și la alte tipuri de poker.

Continue reading “Poker Game”