Ghid de customizare pentru Cinnamon în Ubuntu 12.04

De când am folosit prima oară Linux și până astăzi inclusiv am avut o impresie că se pot face lucruri mult mai frumoase în ceea ce privește interfața. Din păcate e destul de greu să-ți customizezi sistemul cât să arate decent sau poate chiar plăcut. Zilele trecute m-am hotărât să scriu acest ghid de customizare din două motive. Unul din ele e faptul că nu găsești nicăieri un tutorial complet cu exemple de cutomizare a interfeței, și al doilea motiv este faptul că sunt uituc, și data viitoare când îmi instalez sistemul vreau să am undeva notat ce anume trebuie instalat și configurat.

Pentru început e bine de știu că acest tutorial se adresează celor care utilizează Cinnamon. Cei care folosiți Ubuntu trebuie mai întâi să instalați Cinamon și să dezinstalați pachetele ce țin de Unity. Ultimul pas nu e obligatoriu, dar este recomandat. La update-urile automate de la pachetele Unity vă puteți trezi cu surprize plăcute, de genul configurări stricate. Cum faceți asta am explicat deja aici.

Continue reading “Ghid de customizare pentru Cinnamon în Ubuntu 12.04”

Cu să configurezi Drupal-ul să nu mai trimită mail-uri

Folosești modul devel și adaugi următoarea linie în fișierul settings.php:

Drupal 7:

$conf['mail_system'] = array('default-system' => 'DevelMailLog');

Drupal 6:

$conf['smtp_library'] = 'sites/all/modules/devel/devel.module';

Foarte util pentru development și testing. Toate mailurile “trimise” de Drupal se salvează ca fișiere text în folderul temp (poate fi setat din interfața de admin). L-am testat pe linux doar, dar cred că merge și pe Windows.