Câteva despre aplicația Biziday

Așa cum a anunțat în iunie, Moise Guran a renunțat la emisiunea TV ca să se poată concentra la noua aplicație de știri.

După mai bine de an de la ideee (nu am găsit unde zice când au început efectiv lucrul la ea), aplicația a fost lansată ieri.

Zoso a scris deja despre problemele evidente pe care le are, și Ovi Sîrb a mai adăugat ceva la lista.

Ce aș vrea eu să adaug la toate astea:

  1. Aplicația arată de parcă nu ar avea designer în echipă (o amestecătură de stiluri fără sens). Mi-a plăcut idea de a oferi doar text, însă să te bazezi pe text și să ignori complet partea de typography nu o înțeleg. Aș trăi și fără setările de fonturi (care par mai mult o problemă iOS), dar să am fonturi frumoase (cum sunt de exemplu pe Medium). Însă cred că aici și așteptările au fost prea mari dacă e să judecăm pe baza design-ului paginii web actuale care încă arată ca și cum ar fi în stadiu de dezvoltare.
  2. Nu cred că Moise trebuia să scrie articolul despre aplicație. Faptul că a fost foarte implicat în dezvoltare l-a făcut foarte subiectiv și cred că articolul a pus accentul pe ceea ce nu trebuia și a omis chestii mai importante:
    • alerta de cutremur e o chestie cool, dar e un feature secundar, aș fi păstrat posibilitatea de a discuta asta într-un articol separat, la câteva zile după lansare (update: a apărut și articolul separat)
    • a vorbit prea puțin despre partea de recomandări automate pe baza profilului și preferințelor personale. Cred că asta e un topic de actualitate și probabil sunt printre primii care încearcă asta în România
  3. O aplicație web sau o integrare cu site-ul actual, care să trimită notificări în browser era binevenit. În browser cred că își permiteau să trimită mai multe notificări fără să devină intruzivi. Bine, asta înseamna să genereze un fel de profil/ID care să-ți permită să te conectezi de pe mai multe device-uri cu același profil – lucru care mi se pare așa simplu de realizat și fără a cere datele personale așa cum se plânge în articol.

Am început să folosesc aplicația și sunt foarte curios cum o să evolueze.