Storm Large

Titlul articolului reprezintă numele unei cântărețe născută și crescută în suburbiile Southborough, Massachusetts. Am auzit prima oară de ea cântând cu Pink Martini:

Prima impresie: o voce impresionantă și o femeie foarte elegantă dacă treci cu vederea tatuajul de pe spate. Inițial am crezut că tatuajul e cumva o greșeală, făcută într-un moment de nebunie. Și mie îmi plac foarte mult tatuajele, dar încă n-am fost în stare să-mi fac unul încă (probabil n-o să-mi fac niciodată). Curiozitatea m-a făcut să merg mai departe și să caut alte piese de-ale ei, așa că am dat de asta:

Și atunci am zis: Aha! Tipa asta e mai cool decât pare. Ea cântă de fapt mai mult rock, are trupă și a fost și la TEDx și cel mai important nu îi e frică să vorbească despre chestii pe care alții nici nu le rostesc.

 

Noul GIMP 2.8

GIMP 2.8 Screenshot

Am citit astăzi pe omgubuntu că se lansează o nouă versiune de GIMP cu multe schimbări incluse. Printre care, cele care mi-au plăcut cel mai mult cum sună:

  • Single Window Mode (adio zecile de ferestre deschise)
  • on-canvas text editing feature! (înainte era cu pop-up)
  • Layer sets / Layer groups (asemănător cu layer groups din Photoshop)

Cu alte cuvinte s-au prins că nu e chiar atât de rău să te inspiri de la concurență și că orgoliu lor de a fi diferiți nu aduce nimic bun pentru utilizatori.

Abia aștept să am puțin timp să-l încerc. Poate reușesc să mă obișnuiesc și eu cu el.

poză ciordită fără rușine de pe omgubuntu.