Ubuntu 13.04 o versiune probabil interesantă

ubuntu 13-04 raring ringtail

Tot timpul m-am plâns de faptul că în comunitățile Open Source nimeni nu vrea să piardă timp optimizând sau reparând bug-uri greu de identificat.

Zilele trecute a apărut Ubuntu 13.04, o distribuție lansată fără mare tam-tam datorită faptului că nu aduce prea multe feature-uri noi. Ceea ce pentru mulți înseamnă plictisitor. Însă pe mine mă interesează mult mai mult performanța și stabilitatea decât feature-urile noi.

Chiar sunt curios să văd dacă au reușit să îmbunătățească îndeajuns de mult Unity cât să-l pot folosi zilnic fără să mă enervez. Sper să-mi fac timp să-l instalez pe o partiție secundară ca să-l probez câteva zile. Nu vreau să-mi stric instalarea actuală Ubuntu 12.04 + Cinnamon customizată cât să arate decent. Păcat că nu merge bine în VirtualBox.

UPDATE: Am încercat versiunea live CD. O grămadă de probleme cu driveri și nu numai. Nu văd nici o îmbunătățire, doar incompatibilități și probleme noi. Se pare că nu sunt singurul.

sursă poză

Șuie Paparude @ Setup Venue Timișoara (13 aprilie 2013)

Îmi place ce se întâmplă în Setup.  Aseară au fost invitați băieții de la Șuie Paparude:

Înainte de astea, în 23 februarie au fost invitați Gojira și Planet H. În martie au fost invitați băieții de la Subcarpați la aniversarea de 5 ani. Îmi pare sincer rău că n-am putut să ajung deși eram în Timișoara în seara aia:

Sper să mai prind și eu un event din ăsta când ajung prin oraș din nou.

Niște muxică

Melodii mai noi (sau noi descoperite de mine):

1. Djs From Mars revine un mash-up ca pe vremuri (când scoteau promo-uri lunar, și erau mai tot timpul în studiou, nu prin turnee)

 

2. Grasu XXL cu Mitză (Agresiv) – Tare

Are doar vreo 300 de view-uri momentan, deci e proaspătă 🙂 Sunt curios dacă o să prindă, la prima audiție nu m-a impresionat.

Continue reading “Niște muxică”