Ubuntu 13.04 o versiune probabil interesantă

ubuntu 13-04 raring ringtail

Tot timpul m-am plâns de faptul că în comunitățile Open Source nimeni nu vrea să piardă timp optimizând sau reparând bug-uri greu de identificat.

Zilele trecute a apărut Ubuntu 13.04, o distribuție lansată fără mare tam-tam datorită faptului că nu aduce prea multe feature-uri noi. Ceea ce pentru mulți înseamnă plictisitor. Însă pe mine mă interesează mult mai mult performanța și stabilitatea decât feature-urile noi.

Chiar sunt curios să văd dacă au reușit să îmbunătățească îndeajuns de mult Unity cât să-l pot folosi zilnic fără să mă enervez. Sper să-mi fac timp să-l instalez pe o partiție secundară ca să-l probez câteva zile. Nu vreau să-mi stric instalarea actuală Ubuntu 12.04 + Cinnamon customizată cât să arate decent. Păcat că nu merge bine în VirtualBox.

UPDATE: Am încercat versiunea live CD. O grămadă de probleme cu driveri și nu numai. Nu văd nici o îmbunătățire, doar incompatibilități și probleme noi. Se pare că nu sunt singurul.

sursă poză

2 thoughts on “Ubuntu 13.04 o versiune probabil interesantă”

  1. Acum postez din Ubuntu 13.04 (live CD). Nu știu de ce, dar driverul video mi-a făcut figuri (placă video ATI). Încă nu am văzut nimic surprinzător în el.

    Din câteva am văzut prin articole, lucrează de zor la Unity și poate după ce lansează și Mir XServer o să devină lucrurile mai interesante. Momentan nu mi-e dor de Unity, rămân la Cinnamon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.