Viber – mesaje, poze, voice/video call disponibil pe toate platformele (iOS, Linux, Windows, Mac OS etc)

Viber logo

Acum câțiva ani Viber era cunoscut și folosit doar pentru a suna alte persoane gratuit (VOIP). Țin minte doar că am renunțat repede la el în favoarea Tango. Motivul principal fiind performanța și lipsa apelului video. Devenise foarte popular într-un timp foarte scurt și bănuiesc că serverele erau puțin cam depășite de situație. În condițiile astea Tango se conecta mult mai repede și era mai de încredere (momentan Tango merge ca porcul și Viber dă semne că și-ar fi revenit).

Zilele trecute am descoperit însă că Viber a evoluat destul de mult. Mai nou oferă și client Desktop pentru toate cele trei sisteme de operare:

 • Mac OS
 • Windows
 • Linux – incredibil, dar da!

Asta pe lângă variantele mobile iOS, Android, Windows Phone și mai puțin popularele: Bada, Blackberry, Symbian (WTF!? mai există?).

De curios m-am pus să-l instalez clientul Desktop (pentru toate sistemele de operare enumerate mai sus) și să-l testez.

Ce pot spune după 3 zile de testat:

 • Ești identificat tot după numărul de telefon: nu trebuie să-ți anunți prietenii să te sune pe alt număr/email. Trebuie doar să ai telefonul la îndemână să poți primi mesajele de confirmare/validare.
 • Mesagerie: (gen Whatsapp), cu smile-uri, stickers (niște emoticon-uri mai mari), transfer de poze – singurul feature lipsă este transmiterea poziției GPS
 • Video call: nu am apucat să-l testez. E marcat ca beta și nu e disponibil pe telefoane.
 • Mesajele se propagă pe toate device-urile conectate. Nu ca la Skype (doar dacă toate device-urile sunt online), sau ca GTalk unde conversația se continuă doar pe device-ul de unde trimiți primul răspuns. Singurul care mai face asta cred că este Facebook.
 • Poți muta convorbirea de pe un device pe altul fără să întrerupi și să suni din nou. Testat de mine cu transferat convorbirea între Mac și telefon.
 • N-am avut probleme cu conexiunea (singurele probleme avute erau cauzate de semnalul prost WiFi)

Singurele defecte pe care le-am găsit până acum:

 • Interfața de Mac OS are problemă cu unele caractere speciale (Linux/Windows se descurcă ok)
 • Varianta Linux are ceva bug, și processul rulează ca aplicație obișnuită (apare în taskbar) deși nu are nici o fereastră deschisă. S-ar putea să fie ceva incompatibilitate legată de configurația mea actuală Ubuntu + Cinnamon. Când o să am timp o să-l testez și pe un Ubuntu standard.

Sunt curios cum o să evolueze în continuare, sau dacă o să devină și mai popular. Momentan se luptă direct cu Skype.

 

2 thoughts on “Viber – mesaje, poze, voice/video call disponibil pe toate platformele (iOS, Linux, Windows, Mac OS etc)”

 1. sa-ti dea Dumnezeu sanatate… folosesc viber de vreo 2-3 ani dar nu stiam ca are si varianta desktop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.