După mai multe tentative nereușite, am reușit să ajung și eu, în sfârșit, la o întâlnire GeekMeet. Pot spune că mi-a plăcut și o să mai particip la următoarele.
Prezentări
Prima prezentare, cea a lui Călin, a fost despre Dev Challenge. Personal mi-a plăcut, deși este posibil să fiu subiectiv (având în vedere că am participat la DevChallenge). A reușit să treacă în revistă toate lucrurile esențiale.
Cea de doua prezentare despre Geeking at Google, nu sunt prea multe de povestit. Majoritatea lucrurilor prezentate erau foarte previzibile, având în vedere că toată lumea știe cum se arată birourile Google. Aș fi preferat să aflu mai multe despre modulul lor de lucru, tehnologii folosite sau alte picanterii de genu’. Singurul lucru care mi s-a părut interesant, și nu îl știam, era faptul că lucrează în echipe relativ mici (3 oameni). Se pare că ideile împărtășite de Jason Fried se aplică și la ei în companie. Îi admir pentru ce au reușit să facă, și pentru faptul că au avut șansa de a lucra cu cei de la Google. Sper ca data viitoare să vină cu detalii mai geeky.
Sesiunea de pitching pentru GeekMeet24
Întâlnirea GeekMeet24 de anul acesta se pare că va fi găzduită de către cei de la coworkTM. Au prezentate pentru selecție 3 proiecte:
- campanie pentru direcționarea celor 2% pentru un ONG din Timișoara
- biblioteca virtuală (Biblioteca Județeană Timiș)
- sistem de tracking pentru furturile de biciclete
Din păcate pentru primul proiect prezentat, nu este încă clar ce presupune partea de dezvoltare, acolo trebuie definită mai întâi strategia de comunicare. Sper însă că o să se găsescă ceva ideei care să-i ajute cu promovarea, și dacă e să se implementeze ceva (aplicație Facebook, site, aplicație pentru smartphone-uri etc), o să mă ofer cu plăcere.
Cea de-a doua prezentare, a fost foarte bine pusă la punct, și clară. Pe scurt, Biblioteca Județeană vrea să pună la dispoziția internauților, mai multe materiale în format electronic (materiale pregătite pentru proiectul Europeana). Ei pun la dispoziție fișierele cu documentele în format electronic, este nevoie de o interfața prietenoasă pentru browsing și căutare în documente.
Sistemul de tracking pentru biciclete este și el un proiect foarte interesant. Însă nu se știe încă cum anume o să fie implementată ideea și interacțiunile cu vizitatorii. Sunt foarte multe idei care se pot implementa, rămâne de văzut în ce direcție se va merge cu dezvoltarea și cum va fi primit de către public.
Aștept cu mare interes să se decidă ce proiecte vor fi selectate și să mă înscriu pe lista participanților.
One thought on “Geek meet #15”