Nişte chestii simple legate de bun simţ

Când te bagi la un proiect (cu deadline), alege un proiect într-un domeniu în care te pricepi. Dacă vrei totuşi să încerci ceva nou pentru tine, apucă-te din timp.

Când faci pentru prima oară un lucru, îţi ia de cel puţin 2-3 ori mai mult timp decât îţi va lua a doua oară. Cu timpul vei face acelaşi lucru mult mai repede, dar asta numai după ce capeţi experienţă.

Aşa că la planificarea timpului, trebuie să calculezi şi timpul pierdut în plus pentru a te familiariza cu domeniul respectiv, nicidecum nu te apuci cu o saptămână înainte de deadline, când nici un individ cu experienţă nu ar mai avea suficient timp la dispoziţie să termine, nici măcar ceva de calitate mediocră.

Dacă totuşi nu respecţi ce am zis mai devreme, pot să trag concluzia că te crezi ninja şi poţi să faci chestii neobişnuite pentru oamenii de rând, dar atunci de ce strezi pe alţii cu întrebări elementare din domeniul în care te-ai băgat fără să gândeşti şi fără să ştii măcar chestiile elementare?

Când până la urmă o să reuşiţi să realizaţi un căcat proiect care nu reprezintă nici măcar un sfert din ceea ce promiteaţi la început (când vă bateaţi cu pumnul în piept că sunteţi cei mai buni şi puteţi face şi aia si aia), să nu vă aşteptaţi ca toţi să vă laude. În schimb puteţi să vă plângeţi că cei care vă critică sunt doar nişte rataţi. Să facă ei proiectul dacă sunt aşa tari!

De acum încolo o să vă las să va descurcaţi singuri, ninjălăilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.